In English
sårbarhetsscanning penetrationstest

Säkerhetstest • Artikel

29 april, 2021

Sårbarhetsscanning och penetrationstester ­ när, hur och varför?

Sårbarhetsscanningar och penetrationstester är båda viktiga verktyg för att upprätthålla en hög IT-säkerhet i din organisation. Genom att kombinera detta med riktade väl avvägda åtgärder skapar du ett starkt och kostnadseffektivt skydd för dina system- och nätverksmiljöer.

  • Teknisk expertis och praktisk erfarenhet av att utnyttja en stor mängd olika typer av sårbarheter
  • Gärna erfarenhet inom informationsteknik i organisationens affärsområde
  • Förmåga att tänka abstrakt och försöka förutse angriparbeteenden
  • Bra fokus för att kunna vara övergripande men samtidigt noggrann i sin analys
  • God förmåga att kommunicera slutsatser om brister till mottagare på olika nivåer i organisationen

SårbarhetsscanningPenetrationstest
FrekvensMinst kvartalsvis samt vid betydande förändringar i nätverk och utrustning.En till två gånger om året samt vid betydande förändringar i nätverk och utrustning.
RapporterGer en omfattande bild av vilka sårbarheter som finns och vad som har förändrats sedan den senaste rapporten.Anger i detalj vilken information som äventyras samt vilka säkerhetsåtgärder som bör vidtas.
FokusListar kända sårbarheter som kan utnyttjas.Upptäcker okända och exploaterbara sårbarheter i specifika objekt eller normala affärsprocesser.
GenomförandeKräver teknisk expertis men inte med samma kompetens- och erfarenhetsnivå som vid penetrationstester.Utförs med fördel av oberoende externa leverantörer, gärna växelvis mellan två eller flera. Kräver stor expertis.
VärdeDetekterar när utrustning kan äventyras.Identifierar och minskar sårbarheter.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.